Domaine Terres des Perdrix (BIO)

_

 

In 1989 ontdekten Verena Wyss en haar man een wijndomein dat na jaren van verwaarlozing in erbarmelijke staat verkeerde. Vanaf dat moment maakten de oud-architecten het hun levensdoel het complex in z'n oude glorie te herstellen en er sublieme wijnen te gaan produceren.
Geïnspireerd door de passie voor het maken van wijn, geërfd van haar grootvader, stelde Verena een bekwaam en enthousiast team samen om haar te helpen het landgoed nieuw leven in te blazen. Elke wijnstok moest opnieuw worden aangeplant en er moest een wijnmakerij worden gebouwd, samen met een vatenkelder en een wijnopslagkelder. 
Tussen 1993 en 1999 bracht Verena een verscheidenheid aan druivensoorten naar het landgoed, waarbij 2,93 ha Cabernet Sauvignon, 1,28 ha Merlot, 3,8 ha Viognier en 1,2 ha Petit Verdot opnieuw werd aangeplant. Ze introduceerde ook twee beroemde Languedoc-variëteiten en voegde daarmee Roussane en Lledoner Pelut toe aan de mix. Tegenwoordig wordt er precies 13,80 hectare aan wijngaarden verbouwd.
Het landgoed ligt op de heuvels en biedt bezoekers een adembenemend uitzicht over de vlaktes die zich uitstrekken tot aan de Middellandse Zee; op slechts 30 km afstand. De hellingen op het zuiden spelen een sleutelrol bij het garanderen dat de druiven gelijkmatig rijpen tot volledige rijpheid.